27/03/2016
In
Nagerecht, Uncategorized
Granenreep met kaneelkwark
Granenreep met kaneelkwark
Voor +/- 6 stuks. Bereidingstijd: 15 min + 25 min oventijd
Ingrediënten
250 gram muesli
100 gram ongezouten gemengde noten (grof gehakt)
2 eetlepels zonnebloempitten
100 milliliter honing
2 eetlepels arachideolie
500 gram kwark
2 zakjes vanillesuiker
2 theelepels kaneelpoeder

Bereiden
Verwarm de oven voor op 170ºC.
Meng de muesli met de noten en zonnebloempitten. Voeg de honing en olie toe en roer goed.
Schep het mengsel op de bakplaat. Vorm er een vierkant (van 1-1,5 cm dik) van en druk goed aan.
Bak 20-25 minuten in het midden van de oven. Maak inkepingen voor de repen en laat afkoelen.
Breek of snijd de koek in repen.
Meng de kwark met de vanillesuiker en kaneel.
Verdeel de kwark over schaaltjes en serveer de granenrepen erbij.
Bereidingstip
Ook lekker crunchy in je toetje: verkruimel de repen en vorm er met de kwark laagjes van.
Voeg extra gehakte dadels toe aan de granenmix.