Title Image

Ons ruime assortiment Hollandse kazen is waar onze vast klanten al jaren voor terug komen. We hebben een ruime keuze uit boerenkazen, Noord-Hollandse kazen, kruidenkazen, geitenkazen en schapenkaas. Voor ieder een juiste smaak.

Oorspronck

Noord Hollandse Oorspronck kaas

Noord-Hollandse Oorspronck kaas is een beschermde streekkaas uit Noord-Holland. Als één van de weinige producten uit Nederland heeft de EU aan Noord-Hollandse Oorspronck kaas het predicaat Beschermde Oorsprongs Benaming toegekend. Te herkennen aan het rode zegel. Hierdoor is men bij het maken van Noord-Hollandse kaas wettelijk verplicht om productie, verwerking en bereiding plaats te laten vinden in Noord-Holland. De kaas moet in deze streek worden geproduceerd en de productiewijze moeten onveranderd zijn gebleven. Concreet betekent dit dat de melk afkomstig is van koeien die op de Noord-Hollandse weiden grazen, dat de kaasmakerij gegarandeerd in Noord-Holland moet staan en dat de kaas volgens het oorspronkelijke proces en met de oorspronkelijke ingrediënten geproduceerd moet zijn.

 

Zegel-BoBDE UNIEKE SMAAK VAN DE NOORD-HOLLANDSE OORSPRONCK KAAS

Het Noord-Hollandse weidegebied heeft altijd onder invloed gestaan van een zilte, waterrijke natuur. Hierdoor is het gras rijker van samenstelling en is de melk veel smakelijker. Voeg daarbij de ambachtelijke bereiding met de zorgvuldige rijping en het resultaat is een unieke kaas: Noord-Hollandse Oorspronck.

Kaaswinkel mulder kaas Oorspronck
Boeren kaas

De officiële erkenning van de Europese Unie zorgt ervoor dat niet zomaar alle kaas Boerenkaas genoemd mag worden. Boerenkaas is een specialiteit, die altijd uniek en onderscheidend is van alle andere kazen.

Alleen voor de bereiding van Boerenkaas komt de melk echt rechtstreeks van de koe, geit of schaap. Deze melk wordt niet verhit en is dus melk in de meest pure vorm. Daardoor zitten alle smaakeigenschappen van de melk in de kaas.

Kenmerkend voor Boerenkaas zijn de verschillen in geur en smaak. Juist dat maakt Boerenkaas extra avontuurlijk. Per kaasboerderij en per seizoen proef je verschillen. Elke Boerenkaas kent zijn eigen ‘smaakpiek’, dan is die op z’n lekkerst. Sommige kazen zijn geschikt om jong te eten,andere zijn juist subliem als gerijpte kaas

Buitenlandse kaas

Heerlijk uit de hand, geserveerd op een kaasplank, of als ingrediënt van een heerlijk recept. Kaasjes uit alle delen van Europa. Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Italië of Engeland. Ieder land kent zijn eigen lekkere specifieke kaasspecialiteit. Ontdek de vele toepassingen van kaas, want het blijft iedere keer weer verrassen.

Noten en Zuidvruchten
IMG_5766

De noten in ons assortiment zijn door ons zelf vers gebrand. Verschillende noten hebben een verschillende brandtijd. Van als deze verschillende noten maken wij noten mixen zoals Notenmelange, Macadamia, Cranberry mix en nog veel meer.

De noten verkopen wij ook ongebrand zodat u deze kan verwerken in verschillende gerechten of taarten.

 

Naast noten verkopen wij ook verschillende Japanse mixen en zuidvruchten zoals abrikozen, vijgen, dadels en pruimen.