Portobello’s
Portobello’s
Ingredienten
4 portobello paddenstoelen
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook
1 stengel bleekselderij
½ rode paprika
½ groene paprika
¼ venkel
2 takjes verse tijm
zout en peper
1 el crème fraîche of Boerenroom
3 el geroosterde walnoten
6 el geraspte extra belegen Boerenkaas
sla en bieslook om te garneren
olijfolie en witte balsamicoazijn
boter
Bereiding
verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de steeltjes en houd apart. Lepel voorzichtig de lamellen eruit. Bak de de hoeden van de portobello’s met de gladde kant naar beneden 2 min. in wat boter. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Snipper de ui en knoflook fijn. Snij de steeltjes van de portobello’s en de overige groenten in hele kleine blokjes. Fruit de ui en knoflook aan in wat boter. Voeg de overige groenten en de tijm (blaadjes fijngehakt) toe. Roerbak alles in ca. 5 min. gaar en breng op smaak met peper en zout. Roer er van het vuur af de crème fraîche door. Hak de walnoten fijn en voeg toe. Vul de portobello’s met het mengsel en strooi er royaal geraspte kaas over. Zet ze ca. 10 min. in de oven. Verdeel de sla op een schaal of 4 borden. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicoazijn, leg de gegrilde portobello’s erop en bestrooi met wat fijngehakte bieslook