Tagliatelle met citroenricotta

Tagliatelle met citroenricotta, rauwe ham en walnoten

Ingrediënten    
3 eetlepels olijfolie

1 courgettes (in kleine blokjes)

2 paprika (stukjes)

150 gram rauwe hammen (in reepjes)

400 gram tagliatelle

1 citroen (schoongeboend)

250 gram ricotta

50 gram walnoten

100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn en basilicum)

Bereiden
Hak de italiaanse kruiden fijn en snijd de courgette en paprika in stukken. Verhit de olie en bak hierin de courgette en paprika met de fijn gehakte Italiaanse kruiden. Kook de tagliatelle beetgaar.

Rasp de schil van ½ citroen en pers de andere helft uit. Schep citroenrasp en -sap door de ricotta en breng op smaak met zout en peper. Schep de groente, hamreepjes en ricotta door de tagliatelle.

Hak de walnoten in grove stukken. Bestrooi de pasta met de walnoten en Parmezaanse kaas.